Jehněčí ramínko s rajčaty, olivami a piniovými ořísky

Sdílejte s přáteli

Jehněčí ramínko s rajčaty, olivami a piniovými ořísky

Čas na přípravu 10 min Čas vaření 50 min Čas odpočinku 4 hodina Celkový čas 5 hod Porce: 4

Ingredience

Pokyny

  1. Jehněčí maso obalíme v marinádě z oleje, bílého vína, prolisovaného česneku a snítky oregana. Necháme v chladu 4 hodiny.

  2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso osolíme, opepříme, vložíme do pekáčku, zprudka zapečeme a potom snížíme teplotu o 20 °C. Podlijeme vínem a zbylou marinádou, pekáček přikryjeme alobalem a pečeme doměkka, cca 45 minut. Běheme pečení maso otáčíme a přeléváme vypečenou šťávou.

  3. Ke konci pečení odstraníme alobal, přidáme rajčátka a olivy, jehněčí posypeme parmazánem a piniovými oříšky a společně dopečeme.

Poznámka

Podáváme s bagetou nebo těstovinovou rýží.

Zařadit pod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *