Jehněčí kotletky s máslovými ředkvičkami

Sdílejte s přáteli

Jehněčí kotletky s máslovými ředkvičkami

Obtížnost: Pro pokročilé Čas na přípravu 60 min Celkový čas 1 hod Porce: 4

Ingredience

Instructions

  1. Jehněčí maso očistěte, osušte a ze všech stran důkladně osolte. Rozmarýn a oloupaný česnek nasekejte a promíchejte s olivovým olejem. Vzniklou marinádou potřete jehněčí hřebínek a nechte v chladu odležet.

  2. Po odležení maso zbavte přebytečné marinády a nechte ze všech stran zatáhnout v rozpálené pánvi. Z každé strany asi 2 minuty. Přeneste na plech a dejte dopéct v troubě rozehřáté na 160 °C. Maso propečte na vnitřní teplotu okolo 60-62 °C. Vyndejte z trouby a nechte odpočinout.

  3. Ředkvičky zbavte nati, ponechte jen malou část stonku a rozkrojte na polovinu. V rendlíku rozhřejte dvě lžíce vody. Přidejte máslo a rozmíchejte metličkou na emulzi. Vložte ředkvičky, osolte a nechte jen mírně prohřát. Podávejte s nakrájenými kotletkami a zelenými listy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *