Jehněčí hřbet v bramborové krustě

Sdílejte s přáteli

Jehněčí hřbet v bramborové krustě

Čas na přípravu 15 min Čas vaření 35 min Čas odpočinku 1 hodina Celkový čas 1 hod 50 min Porce: 6

Ingredience

Pokyny

  1. Jehněčí hřbt potřeme trochou oleje, poklademe plátky česneku, přidáme po snítce rozmarýnu a tymiánu a necháme v chladu hodinu odležet.

  2. Mezitím si připravíme základ šťávy. Kosti, plátky očištěné kořenové zeleniny, cibuli a celé koření osmahneme v hrnci na lžíci oleje. Zalijeme litrem vody, přidáme tymián, lehce osolíme a vaříme na mírném ohni bez poklice asi hodinu.

  3. Troubu zahřejeme na 175-200 °C. Maso zprudka opečeme ze všech stran na lžíci oleje, vyjmeme a necháme zchladnout. Brambory prolisujeme, přidáme vyšlehané změklé máslo se solí, žloutek, usekané bylinky a dobře promícháme. Směs naneseme na vychladlý hřbet, přeneseme zpět do pekáčku, přidáme olej, česnek a bylinky z marinády a dopečeme dozlatova (asi 20 minut).

  4. Vývar přecedíme do pekáče se šťávou, přilijeme víno a vaříme do zhoustnutí, dochutíme solí a přecedíme. Upečené maso vyjmeme z pekáče a necháme odležet.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *