Jednoduchý velikonoční beránek

Sdílejte s přáteli

Jednoduchý velikonoční beránek

Čas na přípravu 20 min Čas vaření 45 min Celkový čas 1 hod 5 min

Ingredience

Instructions

  1. Žloutky dáme do misky a vyšleháme je s cukrem, vodou a citronovou šťávou do pěny.

  2. Přidáme smetanu, mouku a nastrouhanou citronovou kůru.

  3. Poté do těsta vmícháme tuhý sníh, který jsme ušlehali z bílků.

  4. Důkladně vymažeme formu na beránka a vysypeme moukou nebo strouhankou.

  5. Těsto vlijeme do formy. Obalíme alobalem citlivá místa jako ouška, aby se nepřipekla a poté neodpadla.

  6. Beránka vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme zhruba 45 minut.

  7. Upečeného beránka zabalíme ve formě do utěrky namočené ve studené vodě a po chvíli beránka vyklopíme z formy.

  8. Zdobíme ho dle zručnosti.

Poznámka

I jen pocukrovaný s červenou mašlí a černýma očima z lentilek vypadá báječně.

Zařadit pod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *