Jarní polévka s jitrocelovými knedlíčky

Sdílejte s přáteli

Jarní polévka s jitrocelovými knedlíčky

Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 15 min Čas vaření 20 min Čas odpočinku 30 min Celkový čas 1 hod 5 min

Ingredience

Jitrocelové knedlíčky

Pokyny

  1. Karotku a petržel nastrouháme.

  2. Z másla a mouky vytvoříme světlou jíšku, přidáme nastrouhanou zeleninu, zalijeme vývarem a necháme vařit.

  3. Dochutíme solí, citronovou šťávou a pažitkou.

  4. Vložíme jitrocelové knedlíčky a krátce prohřejeme.

Jitrocelové knedlíčky

  1. Připravíme těsto z mouky, vajec, mléka, soli, pepře a celerové nati.

  2. Na lžíci másla opražíme storuhanku dorůžova, přidáme nasekaný jitrocel, promícháme a přidáme do těsta. Necháme alespoň půlhodinu odpočinout.

  3. Poté z těsta tvarujeme knedlíčky či nočky. Vkládáme je do osolené vroucí vody a vaříme dokud nevyplavou na povrch (asi 5-7 minut). Scedíme a vložíme je do polévky.

Zařadit pod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *