Kuchařka

Internetová kuchařka

Jahodový dort se šlehačkou a kiwi

Ingredience
120 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 vejce, 2 žloutky, 80 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva i[Sníh]: 2 bílky, 100 g moučkového cukru i[Na ozdobu]: 300 ml šlehačky, 150 g čerstvých jahod, 2 kiwi, lístky máty

Příprava
Troubu předehřejeme na 180°C. Dortovou formu vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem. Máslo s cukrem třeme tak, aby vznikl hladký krém a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva, vejce a žloutky lehce zatřeme. Těsto vlijeme do formy. Našleháme bílky, přidáme cukr a šleháme. Tuto směs pak navršíme na korpus. Vložíme do trouby na cca 45 minut. Základ dortu necháme vychladnout. Poté jej vyjmeme z formy a sloupneme pečící papír. Polevu pokryjeme šlehačkou, nakrájenými jahodami a kiwi.

Tip
Dort ozdobíme lístečky máty.