Kuchařka

Internetová kuchařka

Jahodový dezert s jablky na víně

Jahodový dezert s jablky na víně Ingredience
2 jablka (Coxova Reneta), ⅛ litru bílého vína, 1 + 1 lžíce cukru, 125 g jahod, 1 lžička citronové šťávy, ⅛ litru šlehačky, 4 porce jahodové zmrzliny, 1 lžíce strouhané čokolády

Příprava
Jablka oloupejte, rozpulte, zbavte jádřince. Půlky jablek jednu vedle druhé vložte do malého kastrolu, zalijte vínem, posypte cukrem, nechte přejít varem. Odstavte, dejte 10 minut chladit. Jahody omyjte, zbavte stopky, rozmělněte v kašovitou hmotu, ochuťte cukrem a citronem. Ušlehejte šlehačku. Jahodovou omáčku rozdělte na dezertní talířky, řeznou stranou na horu vložte jablka, naplňte je kopečkem zmrzliny, ozdobte šlehačkou a čokoládou.

Tip
i[Vhodná příloha] Křehké vafle, při svaření vína vanilka, kterou ještě můžete použít do kompotu.

Poznámky
Zmrzlinu 20 minut před podáváním přeneste z mrazícího boxu do lednice, aby trochu změkla.