Jahodovo-banánová marmeláda

Sdílejte s přáteli

Jahodovo-banánová marmeláda

Čas na přípravu 15 min Čas vaření 45 min Celkový čas 1 hod

Ingredience

Instructions

  1. Jahody omyjeme, necháme okapat a zbavíme stopek.

  2. Banány oloupeme a spolu s jahodami rozmixujeme najemno.

  3. Ovocnou kaši vlijeme do hrnce, přidáme citronovou šťávu a želírovací cukr. Dobře promícháme a přivedeme za stálého míchání k varu. Minimálně 4-6 minut za stálého míchání povaříme, pak sejmeme z plotny a provedeme želírovací zkoušku. Případná pěna není na škodu, ale pokud nám vadí z estetických důvodů, sebereme ji.

  4. Hotovou marmeládu ihned plníme do připravených sklenic, a to až po okraj. Pečlivě uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme přibližně 5 minut stát na víčku.

Poznámka

Želírovací zkouška
Několik kapek marmelády kápneme na studený talířek. Pokud  hmota hned ztuhne, můžeme ji plnit do sklenic.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *