Kuchařka

Internetová kuchařka

Jahelník

Ingredience
200 g jáhe l, 2 menší cibule, 100 g sušených švestek bez pecek, 1 větší jablko, 1 lžíce sádla nebo oleje, 100 g anglické slaniny, 1 jarní cibulka, sůl, pepř

Příprava
Jáhly propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Do kastrolu dejte vařit osolenou vodu. Na sádle nebo oleji osmahněte proužky slaniny, nahrubo nasekanou cibuli a na kostky pokrájené jablko. Jáhly nechte asi 1/2 minuty povařit v osolené vodě, sceďte je a smíchejte se slaninou, pokrájenou jarní cibulkou a jablky. Přidejte nakrájené sušené švestky a podle chuti přisolte a opepřete. Směs dejte do zapékací misky. Jahelník pečte přiklopený nebo zakrytý alobalem při 150°C asi 40 minut.

Poznámky
i[Pečení]: při teplotě 150°C