Kuchařka

Internetová kuchařka

Jablkové řezy

Ingredience
500 g hladké mouky, 250 g práškového cukru, 100 g margarínu, 2 vejce, 1 lžíce jedlé sody nebo 1 prášek do pečiva, 4 lžíce mléka, kakao, rozvařená horká jablka s cukrem i[Poleva]: 80 g tuku, 120 g práškového cukru, 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku, 2 lžíce kakaa, 2-3 lžíce mléka

Příprava
Promícháme mouku s cukrem, jedlou sodou nebo práškem do pečiva, přidáme rostlinný tuk, vejce a mléko. Těsto zpracujeme obvyklým způsobem, rozdělíme na dvě části, do jedné vpracujeme kakao, vyválíme, přeneseme na dva vymazané plechy a upečeme. Tmavou placku necháme na plechu, na ni vlijeme rozvařená horká jablka s cukrem, přiložíme druhou placku, zatížíme a po hodině polijeme připravenou polevou. Tuk rozpustíme v kastrůlku a odstavíme. Přimícháme práškový cukr, mléko a vše dobře promícháme. Opět dáme nahřát a opatrně vmícháme pudink. Vše dobře rozmícháme, odstavíme a ihned poléváme.