Kuchařka

Internetová kuchařka

Jablečné čatní

Ingredience
1½ kg jablek, 500 g cibule, 300 ml jablečného moštu, 500 g cukru, 10 g soli, 500 ml 8% octa, 10 lžiček mletého zázvoru, 3 lžičky mleté skořice, ½ lžičky mletého pepře

Příprava
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme nebo nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na drobné kousky. Jablka s cibulí vložíme do kastrolu, přidáme sůl, koření a 100 ml octa a dusíme 20 minut. Potom přidáme cukr, mošt a zbytek octa a vaříme odkryté do přiměřené hustoty. Hotové čatní plníme za horka do předehřátých sklenic. Ihned uzavřeme a sterilujeme obrácením dnem vzhůru na 10 minut.