Kuchařka

Internetová kuchařka

Jablečná krémová buchta bez cukru (DIA)

Ingredience
500 g polohrubé mouky, 250 g Hery, 2 celá vejce, 2 lžíce mléka, 1 prášek do pečiva i[Náplň]: 2 kg strouhaných jablek, 8 tabletek Sacharinu, 3 vanilkové pudinky, ½ lžičky skořice

Příprava
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme nastrouhaný tuk a vejce, která jsme rozšlehali v trošce mléka. Vypracujeme vláčné těsto, které dáme na chvíli odpočinout do chladu. Mezitím si připravíme náplň: z nastrouhaných jablek slijeme šťávu, ve které rozmícháme pudinky a rozpustíme Sacharin. Vlijeme k jablkům a ochutíme skořicí. Těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme z nich dva obdélníky velikosti plechu. Ten pomastíme a vložíme jeden obdélník, který potřeme náplní a přikryjeme druhým obdélníkem, který pro změnu potřeme mlékem. V předehřáté troubě na 180°C pečeme cca 45 minut dozlatova. Necháme do druhého dne odležet a potom krájíme.