Kuchařka

Internetová kuchařka

Italský dort s čokoládovým krémem

Italský dort s čokoládovým krémem Ingredience
3 bílky, špetka soli, 1 balíček vanilkového cukru, 2 lžíce rumu, 150 g moučkového cukru, 150 g změklého másla, 4 lžíce kakaa, 35 g strouhaného kokosu nebo mletých lískových oříšků, 1 piškotový korpus i[Na ozdobu] moučkový cukr, strouhaný kokos nebo mleté ořechy, čokoládové hobliny

Příprava
Bílky dejte do kovové mísy, přidejte sůl, vanilkový cukr a rum. Šlehejte ve vodní lázni tak dlouho, až sníh začne tuhnout. Moučkový cukr prosejte a přidávejte jej postupně ke sněhu. Šlehejte dále, aby sníh ztuhl, potom ve studené vodní lázni občas zamíchejte a nechte zchladnout. Máslo rozetřete s prosátým kakakem, po lžičkách tento krém přidávejte ke sněhu, přitom dbejte na to, aby obojí mělo stejnou teplotu. Kokos nebo ořechy opatrně zamíchejte až nakonec. Piškotový korpus rozřízněte na 3 pláty a naplňte krémem. Posypte moučkovým cukrem. Ozdobte.

Poznámky
Ke šlehání používejte raději kovovou mísu, protože kov rychleji vede teplo.