Italské rizoto se šunkou

Sdílejte s přáteli

Italské rizoto se šunkou

Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 15 min Čas vaření 30 min Celkový čas 45 min Porce: 4

Ingredience

Pokyny

  1. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme ji na oleji. Vsypeme rýži a šunku nakrájenou na nudličky, krátce osmahneme.

  2. Zalijeme vínem a mícháme, dokud se víno neodpaří.

  3. Pak přidáme vývar, osolíme a za častého míchání vaříme, dokud není rýže al dente.

  4. Mezi tím si na trošce másla a vývaru rozpustíme sýr.

  5. Sýrovou omáčku vlijeme do rýže, přidáme nasekanou petrželku a důkladně promícháme.

  6. Na závěr posypeme parmazánem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *