Kuchařka

Internetová kuchařka

Italská zelenina

Ingredience
½ lilku, 100 g řapíkatého celeru, 1 paprika, 1 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 menší cuketa, 100 g zelených oliv, 4 menší rajčata, 1 cibule, 50 g kaparů, pepř, 1 lžička cukru, 1 lžíce octa, sůl, čerstvá bazalka

Příprava
Česnek a cibuli oloupeme. Česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme nahrubo. Lilek, cuketu a řapíkatý celer opláchneme a nařežeme na kolečka. Z papriky odstraníme semínka a nakrájíme ji na kostičky, rajčata omyjeme a rozkrojíme na čtvrtky. Olivy najemno nasekáme. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nejprve kousky cibule, potom do ní vložíme celer, papriku, lilek i cuketu a vše dobře opečeme. K zelenině v pánvi přidáme rajčata, česnek, kapary a olivy. Promícháme, prohřejeme a dochutíme solí, pepřem a lístky čerstvé bazalky. Podle chuti lze přidat cukr a ocet.