Kuchařka

Internetová kuchařka

Indické brambory

Ingredience
450 g krájených brambor se slupkou, 150 ml zeleninového vývaru, 700 g sekaného špenátu, 1 sekaná chilli paprička, 1 nakrájená cibule, 2 lisované stroužky česneku, 4 lžíce bílého jogurtu, sůl, ½ lžičky semen koriandru, 1 lžička římského kmínu, 4 lžíce rostlinného oleje, 2 lžičky kardamomu, stouhaný čerstvý zázvor (špalíček cca 1 cm)

Příprava
Koriandr a římský kmín utlučeme v hmoždíři. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte veškeré koření a opékejte za stálého míchání 2 minuty. Přidejte chilli papričku, cibuli a česnek a opět chvíli opékejte. Nakonec přidejte brambory a vývar. Pokrm za občasného míchání zvolna duste 30 minut, dokud brambory nezměknou. Nakonec přidejte špenát a vše ještě 5 minut zahřívejte. Po odstavení vmíchejte jogurt, podle chuti osolte a opepřete, rozdělte na talíře a podávejte.