Humr s omáčkou z portského vína

Sdílejte s přáteli

Humr s omáčkou z portského vína

Obtížnost: Pro pokročilé Čas na přípravu 30 min Čas vaření 5 min Celkový čas 35 min Porce: 4

Ingredience

Pokyny

  1. Do hrnce nalijte 8 l vody. Vodu uveďte do varu, humry ponořte na minutu do vroucí vody. Potom je ihned vytáhněte. Nakrájejte humří ocasy na kousky. Hlavy rozsekněte podélně na dvě části, vyjměte váček s kaménky. Vyjměte tučné kousky a korál a dejte stranou. Vylijte z hrnce vodu a nalijte do něj olej. Kousky humra zprudka osmahněte. Přidejte šalotky. Nechejte, aby pokrm pustil šťávu. Polijte koňakem a flambujte. Přilijte bílé víno, portské víno a pikantní rybí omáčku, přidejte rajčatový protlak. Ochuťte. Hrnec uzavřete.

  2. Jakmile začne unikat pára, zmírněte plamen a nechejte vařit po uvedenou dobu.

  3. Hrnec otevřete a kousky humra vložte do mísy, udržujte v teple. Do hrnce vložte tučné kousky humra, a za stálého šlehání nalijte do omáčky smetanu a přidejte máslo. Uveďte omáčku do varu a vařte ji, dokud nezhoustne. Ochutnejte, zda je omáčka dosti kořeněná. Kousky humra polijte omáčkou a podávejte horké.

Zařadit pod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *