Kuchařka

Internetová kuchařka

Hrušky v horkém čokoládovém krému

Hrušky v horkém čokoládovém krému Ingredience
1 sklednice půlených hrušek (0,7 litru), 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce cukru, na pšičku nože skořice, 1 lžíce pistácií (dle chuti) i[Na krém] ¼ litru šlechačky, 2 lžíce medu, 1 balíček vanilkového cukru, 200 g hořké čokolády

Příprava
Hrušky nechte na sítku okapat a 1/8 litru kompotové šťávy spolu s citronovou šťávou, cukrem a skořicí svařte na malý zbytek. Potřete jim hrušky, dobře vychlaďte. Šlehačku, med a vanilkový cukr nechte přejít varem. Přidejte na malé kousky rozlámanou čokoládu a za stálého míchání metlou ji důkladně rozpusťte. Hrušky upravte na talířky, polijte horkým krémem a posypte pistáciemi nasekanými na kousky.

Tip
i[Vhodná obměna] Hrušky dejte bezprostředně před servírováním do mističek z bezé koupených u cukráře a polijte krémem.

Poznámky
Vyzkoušejte čokoládový krém, který se prodává hotový.