Kuchařka

Internetová kuchařka

Hruškový salát s rukolou

Ingredience
200 g rukoly, 50 g parmazánu, 30 g dýňových semínek, 2 zralé pevnější hrušky, 1 červená cibule, 4 lžíce oleje z vlašských ořechů, 3 lžíce hnědého cukru, 2 lžíce ocet balsamico, 1 lžička meruňkové džemu, sůl, pepř

Příprava
Parmazán nastrouháme na hobliny. Cibuli oloupeme rozpůlíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Rukolu propereme, osušíme a nahrubo nasekáme. Hrušky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na šestiny. V misce smícháme olej, džem, balsamico a rozmícháme do hladké zálivky, kterou ochutíme solí a pepřem. V rendlíku rozpustíme hnědý cukr a plátky hrušek v něm krátce opatrně osmahneme. Na talíř poté rozprostřeme rukolu, červenou cibuli a díly hrušek. Vše zakápneme zálivkou a dozdobíme hoblinami parmazánu a dýňovými semínkami.