Hruško-jablečné čatní

Sdílejte s přáteli

Hruško-jablečné čatní

Ingredience

Instructions

  1. Ve velkém hrnci se silnými stěnami zpěňte na oleji nakrájenou cibuli. Přidejte jablka a hrušky nakrájené na kostičky, zázvor, veškeré koření a javorový sirup. Podle chuti dosolte, převažovat by však měl sladkokyslený nádech.

  2. Na mírném ohni přiveďte k varu a duste bez pokličky po dobu 50 minut, dokud se všechny ingredience nepropojí. Pokud se na směsi tvoří pěna, odeberte ji z povrchu.

  3. Podle potřeby občas podlijte lžící horké vody.

  4. Ke konci varu vyjměte hřebíčky, skořici a badyán.

  5. Směs přemístěte do čistých skleniček a sterilujte v páře po dobu 40 minut při teplotě 100 °C.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *