Hranolky z tuřínu

Sdílejte s přáteli

Hranolky z tuřínu

Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 10 min Čas vaření 35 min Celkový čas 45 min

Ingredience

Instructions

  1. Tuřín oloupeme a nakrájíme na dlouhé úzké hranolky. Ty dáme do pečicí misky nebo na plech. Polijeme je sádlem, osolíme a promícháme je rukama, aby byly obalené v tuku.

  2. Vložíme do trouby na dolní rošt a pečeme asi 20 minut při teplotě 170 °C.

  3. Poté je přendáme na horní rošt a necháme péct ještě 10-15 minut.

Poznámka

Chceme-li křupavější hranolky, dáme je na rozpálenou pánev do asi 1 cm sádla a smažíme je 5-7 minut, dokud nebudou křupavé.

Podáváme nejlépe s domácí majonézou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *