Hovězí pečeně na hříbkách

Sdílejte s přáteli

Hovězí pečeně na hříbkách

Ingredience

Pokyny

  1. Hříbky nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou a na lžíci oleje krátce podusíme. Osolíme, přidáme pokrájená rajčata a papriky. Společně dusíme, dokud se přebytečná tekutina nevydusí. Doplníme protlakem a prolisovaným česnekem.

  2. Mezitím na slanině a zbytku oleje zpěníme cibule a zprudka orestujeme plátky masa. Mírně podlijeme hovězím vývarem a dusíme doměkka, podle potřeby podléváme.

  3. Hotové maso vyjmeme, šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou a za stálého míchání zředíme červeným vínem. Provaříme ochutíme solí, pepřem, worcesterem. Vrátíme plátky masa a prohřejeme.

  4. Na talíři doplníme houbovo-zeleninovou směsí, podáváme s rýží.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *