Houbový koláč

Sdílejte s přáteli

Houbový koláč

Obtížnost: Pro začátečníky

Ingredience

Na těsto

Na náplň

Pokyny

  1. Mouku a sůl dáme do mísy. Droždí rozdrobíme do 60 ml mléka, přidáme lžíci mouky a vejce. Promícháme a necháme asi 15 minut vykynout na teplém místě.

  2. Do mísy k mouce přidáme nakrájené máslo a kvásek. Pomocí zbylého mléka zaděláme hladké těsto.

  3. Formu vymažeme tukem, těsto do ní přeneseme, dobře rozprostřeme, aby nám vznikl vyšší okraj.

  4. Troubu předehřejeme na 170 °C.

  5. Máslo rozehřejeme v pánvi. Cibuli nakrájíme nadrobno a opékáme ji na másle dorůžova. Potom vložíme na kousky rozkrájené houby a restujeme, až se odpaří voda. Směs ochutíme solí, kmínem, pepřem a majoránkou, dobře promícháme a necháme vychladnout.

  6. Vejce rozšleháme v misce. Sýr nastrouháme a tři čtvrtiny dávky rozmícháme s vejci.

  7. Houbovou směs urovnáme na těsto a zalejeme vejci se sýrem. Vložíme do trouby a pečeme 40 minut. Koláč posypeme zbylým sýrem a ještě asi 5 minut zapékáme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *