Houbové kuře

Sdílejte s přáteli

Houbové kuře

Obtížnost: Pro začátečníky

Ingredience

Pokyny

  1. Houby očistíme, nakrájíme na kousky, osolíme a spolu s nasekanou cibukou je orestujeme na 1 lžíci oleje.

  2. Pak je dusíme, až se všechna voda z hub odpaří.

  3. Veku nakrájíme na kostičky a pokropíme vodou. Necháme nasáknout, potom přebytečnou vodu lehce vymačkáme a veku přidáme k houbám. Do nádivky vmícháme rozšlehaná vejce.

  4. Lžící naplníme břišní dutinu kuřete nádivkou, otvor zašijeme a nohy křížem sepneme. Kuře osolíme, opepříme, vložíme do pekáčku, podlejeme vodou a obložíme polovinou dávky másla.

  5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova, běheme pečení přeléváme výpekem a podléváme teplou vodou. Ke konci pečení vložíme do výpeku zbylé máslo.

Poznámka

Kuře podáváme s dušenou rýží a restovanou zeleninou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *