Houbové knedlíky se slaninou

Sdílejte s přáteli

Houbové knedlíky se slaninou

Obtížnost: Pro začátečníky Porce: 4

Ingredience

Pokyny

  1. Nadrobno nakrájenou cibuli a jemně rozsekanou petrželku zpěníme ve větším kastrole na rozehřátém másle. Přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, osmažíme je dokřupava a necháme vychladnout.

  2. V mléce rozkvedláme vejce, sůl a mletý pepř. Směs nalejeme na osmažené rohlíky a vše necháme stát asi půl hodiny.

  3. Na drobné kostičky nakrájenou slaninu rozkšvaříme v pánvi, přidáme očištěné a nakrájené houby a krátce je podusíme. Slaninu s podušenými houbami smícháme s prochladlými rohlíky, přisypeme mouku a strouhanku a vše dobře promícháme.

  4. Z připravené směsi vytvoříme rukama namočenýma ve studené vodě menší kulaté knedlíky. Důkladně je mačkáním zpevníme, aby se nerozvařily. Vložíme je do vařící slané vody a vaříme 10 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme drátěnou naběračkou a ještě horké podáváme.

Poznámka

Slaninu lze nahradit šunkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *