Kuchařka

Internetová kuchařka

Houbové flíčky

Ingredience
400 g vařených flíčků, 500 g hub, 200 g uzeného masa, 3 vejce, 3 dl mléka, 1 cibule, 2 lžíce sádla, 100 g tvrdého sýra, 1 lžíce másla, kmín, mletý pepř, sůl

Příprava
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Podle potřeby nakrájíme na kousky asi 2 cm veliké. Cibuli oloupeme, najemno nakrájíme a osmahneme na sádla. K cibulce přidáme houby a pozvolna dusíme doměkka. Přidáme kmín, mletý pepř a sůl podle chuti. Uzené maso uvaříme, nakrájíme na nudličky a společně s houbami vmícháme do uvařených flíčků. Všechny ingredience by měly být vychladlé. Podle chuti můžeme ještě přisolit nebo přidat koření. Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj směs a zarovnáme. Zapékáme ve vyhřáté troubě 5-7 minut. Potom přelijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Vrátíme do trouby a zapékáme 15 minut. Před dopečením posypeme strouhaným sýrem a necháme v troubě sýr rozpéct a zezlátnout. Podáváme teplé, ale chutná výborně i studené. Před podáváním můžeme ještě pokapat pálivým kečupem nebo dresinkem podle vlastní chuti.