Kuchařka

Internetová kuchařka

Holandský sýrový salát

Ingredience
250 g sýra eidam nebo gouda, 2 větší jablka, 2 sladkokyselé okurky, 100 g šunky, 100 g majonézy, špetka mleté papriky, sůl, 1 lžička hořčice, citrónová šťáva, 1 lžíce jemně rozsekané pažitky i[Na ozdobu] křehké listy hlávkového salátu, 2-3 rajčata, špetka soli

Příprava
Sýr, oloupaná a jádřinců zbavená jablka, okurky a šunku nakrájíme na malé kostičky a vložíme do salátové mísy. Lehce smícháme. Majonézu smícháme s hořčicí, paprikou, solí, pažitkou, zakapeme citrónovou šťávou a dobře promícháme. Zálivku vmícháme do připravených salátových surovin a salát necháme asi hodinu rozležet. Při podávání rozložíme na talířky dobře opláchnuté křehké listy hlávkového salátu, na ně rozložíme sýrový salát a ozdobíme ho na dílky pokrájenými rajčaty.