Kuchařka

Internetová kuchařka

Gustovy rýžové hody

Ingredience
½ kg libového vepřového masa, 3 pórky, 1 zelená paprika, 3 lžíce rostlinného oleje, 3 lžíce sojové omáčky, ½ litru vody, 1 masoxová kostka na ½ litru vody, 250 g sterilovaného hrášku, 1 lžička soli, ½ lžičky pepře, 250 g klíčků ze sójových bobů i[Příloha]: 1 balíček předvařené rýže pro 4 osoby, ½ lžičky soli, 2 banány nakrájené na kolečka, 4 lžíce rozinek, 35 g kokosové moučky

Příprava
Maso nakrájíme na tenké proužky 4-5 cm dlouhé. Pórek opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na malá kolečka. Opláchneme papriku, odstraníme jádřinec a nakrájíme ji na proužky. V kastrolu necháme rozpálit olej a za stálého míchání na něm maso opečeme. Přidáme pórek, papriku, sójovou omáčku, vodu a masox. Jídlo přikryté pokličkou necháme vařit 40 minut na slabém plameni. 5 minut před koncem přidáme hrášek, sůl a pepř. Sójové klíčky necháme nakonec trochu ohřát, ale nevaříme je. Zbytek přílohy dáme do malé misky. Když se jídlo vaří už asi 15 minut, začínáme připravovat rýži. Držíme se přitom přesně návodu na obalu. Vařenou rýži scedíme přes síto, rychle ji propláchneme studenou vodou, dáme do předehřáté mísy a vmícháme do ní rozinky, kokosovou moučku a banány.