Grilovaný flap steak s pikantním lilkem a rajčaty

Sdílejte s přáteli

Grilovaný flap steak s pikantním lilkem a rajčaty

Obtížnost: Pro pokročilé Čas na přípravu 60 min Celkový čas 1 hod Porce: 4

Ingredience

Instructions

  1. Lilek a papriky dejte v celku na rozpálený gril a nechte postupně ze všech stran spálit. Papriky přikryjte, nechte změknout a oloupejte. Lilek vydlabejte. Cherry rajčata grilujte do změknutí. Citron rozkrojte na polovinu a grilujte do změknutí.

  2. V misce smíchejte lilek s nakrájenou paprikou a nasekaným česnekem. Výrazně dochuťte octem, olivovoým olejem, solí, pepřem a chilli vločkami. Přidejte rajčata, čerstvé bylinky a nechte odležet.

  3. Flap steak osušte a z obou stran výrazně osolte. Grilujte zprudka na přímem žáru z obou stran (z každé strany 2-3 minuty). Přeneste na mírný nepřímý žár a nechte dojít na požadovaný stupeň propečení.

  4. Steak dejte stranou a nechte 10 minut dojít. Nakrájejte na centrimetrové plátky přes vlákno. Podávejte s připravenou zeleninou a citronem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *