Kuchařka

Internetová kuchařka

Grilované korálky

Ingredience
200 g kuřecího masa, 1 vejce, 3 lžíce smetany, sůl, pepř, mletý koriandr, mletá sladká paprika, 12 cherry rajčátek, 12 malých žampionů, 12 šalotek, lístky koriandru

Příprava
Kuřecí maso (buď prsíčka nebo vykostěná kuřecí stehýnka) nejprve omyjeme, osušíme, odstraníme blány a najemno ho umeleme v masovém strojku. Vložíme ho do mísy, rozklepneme k němu vejce a přilijeme tři lžíce smetany. Potom maso osolíme, opepříme, ochutíme sladkou paprikou a mletým koriandrem. Směs pořádně promísíme a vytvarujeme z ní osmnáct stejných kuliček, velkých přibližně jako lískový oříšek. Mezitím si očistíme a omyjeme cherry rajčátka. Oloupeme nebo navlhčeným ubrouskem pečlivě třeme hlavičky žampionů, šalotku omyjeme. Připravíme si delší grilovací jehly, na něž pak všechny suroviny střídavě navlékneme jako větší korálky. Jednotlivé suroviny můžeme prokládat aromatickými lístky koriandru. Za občasného obracení dozlatova grilujeme zhruba čtyři minuty, nejlépe samozřejmě na grilovaných miskách (uchráníme tak své zdraví před zplodinami, které vznikají skapáváním a spalováním tuku v ohni). Podáváme s tmavým chlebem, případně s různými dipy.

Poznámky
Chceme-li si usnadnit práci, můžeme namísto prsíček či stehýnek použít kuřecí nebo krůtí mleté maso.