Kuchařka

Internetová kuchařka

Grilované chobotnice

Grilované chobotnice Ingredience
18 malých chobotnic, 2 lžičky nastrouhané kůry z dobře omytého citronu, ¼ hrnku citronové šťávy, ¼ hrnku olivového oleje, 2 prolisované stroužky česneku, ¼ hrnku nakrájené petrželky, 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl podle chuti

Příprava
K očištění chobotnic potřebujeme malý ostrý nůž, kterým odstraníme vnitřnosti buď jednoduše tak, že celou hlavu odřízneme, nebo ji pouze rozřízneme a vnitřnosti vyjmeme. Odstraníme zobcovité čelisti a oči a chobotnice pečlivě omyjeme pod tekoucí vodou. Chobotnice rozkrojíme na 2 nebo 3 kousky a odložíme. V míse smícháme citronovou kůru a šťávu, olivový olej, česnek, petrželku a papriku, podle chuti osolíme. Přidáme kousky chobotnice, zakryjeme fólií a necháme 1-2 hodiny marinovat. Mřížku grilu lehce potřeme olejem, rovnoměrně na ni rozložíme kousky chobotnic a grilujeme při střední teplotě 3 minuty po každé straně, poléváme marinádou. Podáváme teplé nebo studené.

Poznámky
Aby byly chobotnice zvlášť chutné, nacháme je marinovat 2-3 dny a každý den je obrátíme.