Kuchařka

Internetová kuchařka

Gnocchi s pečenými rajčaty, bazalkou a ricottou

Ingredience
500 g čerstvá ricotta, 1 svazek bazalka, 60 g strouhaný parmezán, 2 ks vejce, 150 g mouka, 1/2 lžičky mořská sůl, 60 g máslo i[Zdobení]: bazalka, rukola i[Pečená rajčata]: 600 g cherry rajčátko, 2 lžíce lístek oregáno, 12 ks neloupaný stroužek česneku, 60 ml olivový olej, 60 ml červený vinný ocet, 1 lžíce bílý cukr, mořská sůl, čerstvě namletý černý pepř

Příprava
Posekáme bazalku, cherry rajčátka rozpůlíme. Předehřejeme troubu na 200 °C. Na pečicí papír rozložíme cherry rajčátka, oregano a stroužky česneku. Smícháme olej, ocet, cukr, sůl i pepř a polovinou dresinku pokapeme cherry rajčata. Pečeme v troubě cca 15 minut, dokud rajčátka a česnek nejsou měkké a dozlatova upečené. Z ricotty, bazalky, parmezánu, mouky a soli vytvoříme hladké těsto, z něhož rukama tvarujeme kuličky, které na pomoučené pracovní ploše lehce promáčkneme. Gnocchi vaříme v lehce osolené vodě 2-3 minuty, dokud nevyplavou k hladině. Opatrně je vyjmeme a necháme okapat. Máslo zahřejeme ve vysoké pánvi a osmahneme na něm gnocchi z obou stran dozlatova. Naservírujeme je společně s rajčaty na talíř, pokapeme šťávou z plechu a zbylým dresinkem. Posypeme bazalkou a podáváme s rukolou.