Kuchařka

Internetová kuchařka

Francouzské brambory

Ingredience
1 kg brambor vařených ve slupce, 250 g měkkého salámu (nebo zbytek vařeného uzeného masa), 3 vejce uvařená natvrdo, 1 větší cibule, sůl, kmín, pepř, sádlo na vymaštění pekáčku, 1 hrnek mléka, 2 až 3 vejce, olej

Příprava
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Na trošce oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kousky nakrájený salám. Pekáček vymažeme sádlem, na dno rozložíme vrstvu brambor, osolíme je a posypeme trochou drceného kmínu. Další vrstvu tvoří opečený salám s cibulí, následuje vrstva bramborových plátků, sůl a kmín. Na brambory rozložíme na plátky nakrájená vejce uvařená natvrdo, lehce je osolíme, opepříme a poslední vrstvu vytvoříme z brambor. Opět vše osolíme a okmínujeme, pokapeme olejem nebo sádlem a dáme asi na 20 minut zapéct. Nakonec vše zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a ještě dopékáme dalších 20 minut. Podáváme s hlávkovým salátem.