Kuchařka

Internetová kuchařka

Florentská pizza s vejci

Florentská pizza s vejci Ingredience
1 balení sypké směsi na chléb (500 g), 100 g rajčatového protlaku, 50 ml bílého vína, 20 ml olivového oleje, sůl, pepř, špetka cayennského pepře, 1 rovná lžíce oregana (dobromysli), 450 g mraženého listového špenátu, 2-3 rajčata, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 150 g prorostlé slaniny, 1 lžíce másla, 4 vejce

Příprava
Ze směsi připravíme podle návodu na obalu těsto, které pak rozdělíme na dvě poloviny a na pomoučeném vále z každé z nich vyválíme podlouhlou placku. Rajčatový protlak rozmícháme s bílým vínem a olivovým olejem. Osolíme, opepříme a ochutíme cayennským pepřem a oreganem. Touto směsí potřeme placky. Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Listový špenát rozmrazíme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Obě přísady rovnoměrně rozložíme na placky. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemná kolečka. Oloupaný česnek prolisujeme. Slaninu nadrobno nakrájíme a rozdělíme s cibulí a česnekem na placky. Pizzu dáme na vymazaný plech. Pečeme 35-40 minut. Sázená vejce připravíme na rozehřátém másle. Placky vyjmeme z trouby, rozpůlíme a každý díl obložíme sázeným vejcem. Ještě horké podáváme.

Poznámky
Chuť pizzy lze zjemnit, obložíme-li ji před pečením ještě plátky mozzarelly.