Kuchařka

Internetová kuchařka

Flambovaný ananas

Ingredience
400 g anansu nebo kompotovaného anansu, 3 lžíce pískového cukru, 1 lžíce másla, 1 balíček vanilínového cukru, 5 cl griotky, 5 cl brandy, 6 lžíc smetany

Příprava
Opláchnutý a oloupaný ananas nakrájíme na kolečka nebo kostky. Konzervu ananasu otevřeme. Na pánev dáme máslo a cukr a necháme ho roztavit. Přidáme ananas a vanilínový cukr a prohřejeme je. Potom na pánev nalijeme griotku a brandy a na mírném plamenu prohřejeme. Plamen uhasíme a směs zapálíma a flambujeme. Přitom dbáme, aby se zkaramelizovaný cukr a tuk nepřipálil. Nakonec do směsi přidáme smetanu a ve směsi ji rozšleháme a krátce necháme přejít varem. Plátky nebo kostky ananasu rozdělíme na misky a zalijeme je šťávou z flambování.