Kuchařka

Internetová kuchařka

Flambované kuře na slanině

Ingredience
1 kuře (1,2 kg), 250 g oloupané cibule, 1 stroužek česneku, 75 g prorostlé slaniny, 40 g másla, ⅛ litru masového vývaru, ¼ litru červeného vína, 1 lžička soli, pepř, 125 g hub (lišek), 4 lžíce nasekané petrželky, 4 lžíce koňaku

Příprava
Kuře opláchněte, osušte, osolte a položte na pekáč. Cibuli, česnek a slaninu nakrájejte na kostičky a přidejte ke kuřeti. Pekáč vložte do horké trouby. Máslo s vývarem, červeným vínem, solí a pepřem zahřejte. Občas kuře podlévejte, aby dno bylo stále pokryté. Upečené kuře vyjměte, rozporcujte a upravte. Vypečenou šťávu povařte s houbami, smíchejte s petrželkou a ochuťte. Polijte kuře omáčkou, pokapejte koňakem a flambujte.

Tip
i[Vhodná příloha]: Květák a malé brambory na loupačku s petrželkou nebo bramborová kaše se smetanou.

Poznámky
Vnitřnosti opláchněte, rozsekejte na drobno a před pečením jimi kuře obložte. i[Pečení]: při teplotě 200°C