Kuchařka

Internetová kuchařka

Flambovaná zmrzlina s ovocem

Flambovaná zmrzlina s ovocem Ingredience
4 kiwi, 4 mandarinky, 150 g hroznového vína, 4 lžíce bílého vína, 2 lžíce medu, 1 malá cukrová homole, ¼ litru rumu, ½ litru zmrzliny maracuja

Příprava
Oloupejte kiwi a nakrájejte na plátky. Mandarinky oloupejte, vyloupněte měsíčky, zbývající šťávu vymačkejte. Hrozny rozpulte a zbavte jader. Ovoce smíchejte v misce s vínem a medem. Zmrzlinu přendejte hodinu před podáváním do ledničky, do mrazničky dejte namrazit 6 skleněných misek. Po 20 minutách rozkrájejte zmrzlinu na plátky, vložte do mističek a postavte do mrazícího boxu lednice. U stolu dejte ovoce do flambovací nádoby a zahřejte nad plamenem. Homoli cukru postavte na flambovací pánev. Flambujte s rumem. Zmrzlinu podávejte s horkým ovocem.

Tip
i[Vhodná příloha] Oplatkové řezy a trubičky.

Poznámky
K polévání cukrové homole rumem používejte lžíci. Nenalévejte jej z láhve.