Kuchařka

Internetová kuchařka

Fazolový salát s rajčaty

Ingredience
430 g steril. bílých fazolí, 430 g steril. červených fazolí, 1 červená cibule, 2 stroužky česneku, 1 citron, 30 ml olivového oleje, čerstvý tymián, 225 g steril. řajčat ve vlastní šťávě, sůl, pepř

Příprava
Oba druhy fazolí vsypeme do síta, propláchneme a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a najemno posekáme. Citron důkladně omyjeme a okartáčkujeme, osušíme a nadrobno nastrouháme kůru, plod vymačkáme. Olej nalijeme do misky a přidáme cibuli a česnek. Promícháme, přikryjeme a dusíme v mikrovlnce 3 minuty při 700 W. Pak přidáme omytý, osušený a posekaný tymián, strouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu. Znovu přikryjeme pokličkou a dusíme další 3 minuty při 700 W. Nakonec vložíme okapané fazole, přikryjeme a dusíme dalších 5 minut při 700 W. Vyjmeme, necháme vychladnout, podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s celozrnnou bagetou a listovým salátem.