Falešné mušle

Sdílejte s přáteli

Falešné mušle

Obtížnost: Pro začátečníky Porce: 4

Ingredience

Pokyny

  1. Zapékací misky nebo lastury vymažeme 1 lžičkou másla.

  2. Teplý vývar promícháme s bílým vínem a vložíme do něj nakrájené houby. Zakryjeme poklicí, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme, dokud houby nezměknou.

  3. Pak část vývaru slejeme, aby houby zůstaly jen lehce ponořeny.

  4. Ve smetaně rozšleháme mouku, houbovou směs jí zalejeme, osolíme, opepříme, okyselíme, promícháme a povaříme. Vzniklá omáčka by měla mít hustou konzistenci.

  5. Troubu předehřejeme na 180 °C. Směs rozdělíme do lastur. Strouhanku promícháme s rozehřátým máslem a každou naplněnou lasturu strouhankou posypeme. Vložíme do trouby a zapékáme přibližně 8 až 10 minut, dokud povrch nezezlátne.

  6. Zdobíme petrželkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *