Falešná svíčková

Sdílejte s přáteli

Falešná svíčková

Obtížnost: Středně obtížné Čas na přípravu 30 min Čas vaření 2 hodina Celkový čas 2 hod 30 min

Ingredience

Na ozdobu

Pokyny

  1. Hovězí maso omyjeme a očistíme, ze všech stran osolíme a opepříme.

  2. Ve větším hrnci zpěníme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo. Poté jej z hrnce vyjmeme.

  3. Do výpeku přidáme najemno nakrájenou cibuli, zpěníme, přisypeme najemno nastrouhanou kořenovou zeleninu a vše osmahneme dohněda. Na závěr vmícháme brusinky, koření, hořčici, polovinu citronu nakrájenou na klečka, cukr, promícháme a podlijeme vodou.

  4. Na směs položíme opečené maso, přiklopíme poklicí a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C zhruba jeden a půl hodiny. Během pečení maso kontrolujeme a podléváme vodou, aby se nám zeleninová směs nepřipálila. Po hodině a půl zkontrolujeme, zda je maso propečené a měkké.

  5. Upečené maso ze směsi vyjmeme, zeleninu propasírujeme přes síto, případně můžeme vyjmout koření a směs rozmixovat tyčovým mixérem. Omáčku zjemníme smetanou a šlehačkou. Pokud je hustá můžeme ji zředit vroucí vodou.

  6. Podáváme s houskovým knedlíkem, plátkem citronu ozdobeným vyšlehanou šlehačkou a brusinkami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *