Falešná račí polévka

Sdílejte s přáteli

Falešná račí polévka

Ingredience

Pokyny

  1. Ryzce očistíme a nakrájíme nadrobno. V kastrole rozehřejeme máslo (asi 20 g si odložíme na později), přidáme nakrájené ryzce a za občasného míchání dusíme doměkka.

  2. Pak je poprášíme moukou, osmahneme, postupně podléváme studeným vývarem a dobře povaříme.

  3. Na másle dusíme šikmo nakrájené fazolky s jemně rozsekanou petrželkou. Přidáme je do zahuštěné polévky a podle chuti osolíme.

Poznámka

Fazolky lze nahradit cibulkovou natí, kterou pokrájíme na 3 cm dlouhé nudličky a jen velmi krátce je povaříme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *