Kuchařka

Internetová kuchařka

Dýňové čatní II.

Ingredience
1½ kg upravené dýně, 500 g cibule, 6 stroužků česneku, 3 lžíce sádla, 20 g soli, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička pálivé papriky, 5 lžic sojové omáčky, 1 větší rajský protlak (140 g)

Příprava
Dýni omyjeme, oloupeme, měkkou dužninu odstraníme a pevnou dužninu nakrájíme na kostky. Česnek nakrájíme na plátky. Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme nakrájenou dýni, česnek, sůl, koření a sojovou omáčku a zvolna dusíme asi 30 minut. Nakonec přidáme rajský protlak a ještě 5 minut vaříme. Hotové čatní plníme za horka do předehřátých sklenic. Ihned uzavřeme a sterilujeme obrácením dnem vzhůru na 10 minut.