Kuchařka

Internetová kuchařka

Dušený hovězí pilaf

Ingredience
¾ kg hovězího zadního masa (nejlépe plec či kýta), 7-8 lžic oleje, sůl, mletý pepř, 2-3 lžíce pikantního kečupu (nebo rajčatového protlaku), 2 cibule, lžička sladké mleté papriky, vývar, 300-400 g rýže

Příprava
Maso nakrájejte na menší plátky, lehce naklepejte, po obou stranách osolte a opepřete. Na rozehřátém oleji pečte z každé strany zhruba 4 minuty. Vyjměte, na zbylém oleji osmažte dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprašte sladkou paprikou a znovu krátce zasmahněte. Přidejte kečup, zalijte trochou vývaru, přidejte uvařenou rýži a osolte. Vložte měkké opečené hovězí plátky a vše prohřejte. Podávejte se zeleninovým salátem, sladkokyselou okurkou, nakládaným zelím a s plátky veky.