Sdílejte s přáteli
Dušené vepřové ledvinky

Dušené vepřové ledvinky

Ingredience

Pokyny

  1. Vepřové ledvinky odblaníme, rozhkrojíme naplocho na polovinu, vykrojíme z nich močovody a necháme je vymáčet ve studené vodě, kterou několikrát vyměníme. Potom je nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce s horkou vodou a necháme je přejít varem.

  2. Spařené ledvinky scedíme a znovu několikrát propláchneme studenou vodou.

  3. Slaninu rozkrájíme na kostičky a rozpustíme v kastrolu. Přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Na tento základ vložíme připravené ledvinky, opepříme je a okmínujeme a prudce opečeme ze všech stran. Potom je podlejeme trochou horké vody, přiklopíme pokličkou a dusíme.

  4. Když jsou ledvinky téměř měkké, necháme šťávu vydusit na tuk, zasypeme ji hladkou moukou a opražíme. Vše zředíme vlažnou vodou, dobře rozšleháme a za občasného míchání dodusíme ledvinky doměkka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *