Dušené maso po provensálsku

Sdílejte s přáteli

Dušené maso po provensálsku

Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 25 min Čas vaření 30 min Celkový čas 55 min Porce: 4

Ingredience

Pokyny

  1. Nakrájejte maso na velké kostky po 50 g. Nasekejte cibuli a česnek.

  2. Do hrnce dejte olej a máslo. Do hrnce vložte kousky masa, osmahněte dorůžova, přidejte cibuli a opékejte dozlatova. Za stálého míchání nasypte mouku a nechejte ji osmahnout. Zalijte bílým vínem. Přidejte česnek, bouquet garni a zelené olivy. Ochuťte. Hrnec uzavřete.

  3. Jakmile začne z hrnce unikat pára, zmírněte plamen a nechejte vařit po uvedenou dobu.

  4. Hrnec otevřete. Vyndejte bouquet garni. Naservírujte na mísu.

Poznámka

Podávejte s bramborovou kaší nebo s čerstvými těstovinami.

Zařadit pod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *