Kuchařka

Internetová kuchařka

Drůbeží salát s kari-smetanou

Ingredience
100 g rýže, sůl, 300 g kuřecího masa, 100 g vařené šunky, 1 konzerva ananasu (380 g), 2 rajčata, 1 malý pórek, 150 g zmraženého hrášku, ½ ledového salátu, ¼ litru kysané smetany, 2 lžičky kari, špetka cukru

Příprava
Rýži 16 minut vařte ve 3/4 litru vařící osolené vody, slejte a krátce propláchněte studenou vodou. Maso a šunku nakrájejte na malé kostičky. Ananas nechte v sítku okapat, 1/8 litru šťávy povařte a smíchejte s rýží. Rajčata rozkrájejte na osminky. Pórek očistěte, omyjte, nechte okapat, nakrájejte na tenké kroužky. Hrášek v sítu proplachujte horkou vodou až roztaje. Salát očistěte, omyjte, osušte a nakrájejte. Smetanu ušlehejte do pěny, ochuťte kari, solí a cukrem i ananasovou šťávou. Přísady do salátu smíchejte. Omáčku podávejte zvlášť nebo vmíchejte krátce před jídlem.

Tip
i[Vhodná příloha] Rozpečená veka, máslo, lehké červené víno nebo polosuché bílé.

Poznámky
Veku před rozpečením rozpulte napříč a potřete česnekovým máslem. Maso krátce opečte a s hovězím vývarem povařte (přikryté) 10 minut.