Dršťková polévka z hub II.

Sdílejte s přáteli

Dršťková polévka z hub II.

Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 10 min Čas vaření 35 min Celkový čas 45 min Porce: 4

Ingredience

Na polévku

Na jíšku

Pokyny

  1. Z másla, mouky a nadrobno nakrájené cibule připravíme žlutou jíšku. Přidáme k ní česnek utřený se solí, papriku a pepř. Za stálého míchání postupně podléváme studeným vývarem a povaříme asi 15 minut.

  2. Potom do polévky vložíme očištěné, omyté a na silnější nudličky pokrájené klobouky hřiba dutonohého, okořeníme majoránkou, podle chuti přisolíme a znovu povaříme asi 10 minut.

  3. Před podáváním posypeme jednotlivé porce polévky jemně rozsekanou petrželkou.

Poznámka

Podobně můžeme dršťkovou polévku připravit i z václavek. Ty ale předtím uvaříme zvlášť. Vodu ve které se vaří, několikrát slejeme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *