Kuchařka

Internetová kuchařka

Dršťková polévka z hub

Ingredience
60 dkg hub (hlíva ústřičná nebo václavky), 1 velká ciule, 3 lžíce hladké mouky, 10 dkg sádla, 2 lžičky sladké mleté papriky, majoránka, kmín drcený, pepř, sůl, polévkové koření

Příprava
Vhrnci rozpustíme sádlo a přidáme najemno nakrájenou ciuli. Osmažíme ji dozlatova, zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání chvíli smažíme, aby se mouka provařila a dostala zlatavý nádech. Do připravené ciulové jíšky přidáme papriku, lehce zamícháme, rychle zalijeme studenou vodou a důkladně rozmícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. Houby očistíme a nakrájíme na nudličky a přidáme je do hrce. Osolíme, přidáme kmín a pepř. Vaříme za očasného zamíchání dokud houby nezměkou. Dochutíme polévkovým kořením a krátce před dohotovením přidáme majoránku, ay polévku pěkně provoněla. Polévku podáváme s čerstvým pečivem.

Poznámky
Houby lze i předem uvařit samostatně v osoleé vodě.