Kuchařka

Internetová kuchařka

Dršťková polévka s masem

Ingredience
300 g drštěk, 300 g vepřové plece, 50 g slaniny, 1 velká cibule, 3 lžíce zmrazené kořenové zeleniny, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sladké papriky, sůl, pepř, drcený kmín, majoránka, 4 stroužky česneku

Příprava
Důkladně propláchnuté a očištěné dršťky pokrájíme na větší kousky, vložíme do studené vody, povaříme, slijeme, opět zalijeme vodou a celý postup opakujeme asi třikrát. Pak dršťky pokrájíme nadrobno, dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, přidáme pokrájenou cibuli, sůl, pepř a vepřové maso vcelku. Uzavřeme poklicí a vaříme asi hodinu. V jiném hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme kořenovou zeleninu a osmahneme ji. Přidáme máslo, mouku a papriku a připravíme paprikovou jíšku. Zalijeme vývarem z drštěk a masa, dobře promícháme, doplníme vodou asi na 1 a 3/4 litru a na mírném ohni vaříme. Do polévky vmícháme dršťky a kousky masa. Ochutíme kmínem, majoránkou a prolisovaným česnekem, přisolíme a podáváme s chlebem.