Kuchařka

Internetová kuchařka

Dršťková polévka

Ingredience
½ kg hovězích drštěk, lžíce sádla, cibule, lžíce hladké mouky, lžíce sladké papriky, vývar z kostky, pepř, kmín, 5 stroužků česneku, sůl, majoránka

Příprava
Očištěné dršťky dobře propláchněte, nakrájejte na menší kousky, vložte do studené vody a uveďte do varu. Vodu slijte, dršťky dejte do další studené vody, uveďte do varu a vařte do měkka. Vývar sceďte, dršťky propláchněte studenou vodou, nechte okapat a nakrájejte na nudličky. Na rozehřátém sádle zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte mouku a papriku, chvíli smahněte, zřeďte bujónem z kostky a prochladlým vývarem z drštěk a povařte. Ke konci vaření přidejte pepř, kmín, česnek utřený se solí a majoránku. Nakonec proceďte, přidejte dršťky, dochuťte a ještě chvíli povařte.